Slider

Spune-le prietenilor

112 numărul universal al constănțeanului !


     Salutare fraților ! Astăzi vorbim despre bucuria enormă și pofta nestăvilită a constănțenilor, de a suna la numărul unic de urgență 112 pentru orice locru mărunt care se petrece.
     Zeci de mii de constănţeni apelează, lunar, Serviciul Unic 112 pentru a cere ajutorul autorităţilor.
Astfel, de exemplu, în luna ianuarie, în judeţul Constanţa au fost date peste 53.000 de apeluri la 112. Dintre acestea, aproape 70% (respectiv peste 37.000) au fost apeluri false sau solicitări pentru cazuri care nu reprezentau, într-adevăr, urgenţe, scrie Cuget Liber.
     În afară de urgențele reale, cele mai des întâlnite motive pentru care se sună la 112 sunt ambuteiajele din trafic, oprirea curentului sau a apei, ori reclamarea taximetriștilor care parchează neregulamentar.
     Neapărat trebuie să menționez, că s-au întâlnit specimene de concetățeni care au sunat la 112 doar ca să afle programul de lucru al instituțiilor publice.
Nebuni dom'le !
DAR, de departe cel mai tragicomic caz vine din prestigioasa localitate Valu' Lui Traian, de unde un tânăr de 19 ani a sunat la 112 şi a cerut ajutorul oamenilor legii, spunând că s-a rătăcit pe câmp, undeva pe lângă Mircea Vodă. În realitate, când au ajuns la el, poliţiştii au aflat că fusese dat jos din tren, în miez de noapte, pentru că a fost prins fără bilet şi … nu avea cu ce să ajungă până acasă.
Nenorociții de la CFR bagă conductori pe garnituri și noaptea.
     Lăsând gluma la o parte, este foarte grav că 37,000 de apeluri la 112 sunt false, iar amenzile trebuie înăsprite. În prezent o amendă este între 500 și 1000 de lei, deși e cazul să fie dublată sau triplată, astfel încât pleava societății să se gândească de două ori înainte să folosească serviciul de urgență ca pe un taxi.
     În concluzie, trebuie să luăm atitudine și să descurajăm orice astfel de acțiunie ! Sunt sigur că dacă vreunul dintre noi s-ar întâlni cu Huidu pe autostradă și ar face accident, nu i-ar conveni ca accidentul să nu poată fii anunțat pentru că țața Floarea nu are curent să se uite la telenovelă și ține linia ocupată.
Rușine acestor constănțeni !
Aștept comentariile voastre :)

Share this:

Despre autor

Sunt un simplu constantean caruia ii place sa vorbeasca in mod public despre orasul natal precum si actualitatea urbana de la malul marii. Pentru munca depusa am fost rasplatit cu premiul 10 Oameni de Valoare ai Constantei la categoria Mass-Media. Datoria mea nu se opreste aici, promit sa raman la fel de realist si taios ca pana acum ! Lectura placuta in continuare :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu