Slider

Spune-le prietenilor

Prostia Românească Episodul : Inimioara și desfrâul !


     Salutare fraților ! Suntem într-o perioadă foarte importantă și foarte costisitoare, deoarece cheltuim pe cadouri mai mult decât de Crăciun sau Paște. Mâine este Valenine's Day și toți bărbații de pe acest Pământ se străduiesc să le facă pe plac iubitelor, soțiilor sau amantelor, și cumpără vacanțe scumpe sau cadouri în speranța că vor dormii liniștiți tot restul anului. Cam asta este semnificația sărbătorii împrumutată de țara noastră.
     La Patriarhie și în alte Mitropolii toaca a fost bătută, iar rotițele dințate ale întregului angrenaj ecumenic ortodox au început să se miște cu repeziciune prevestind o puternică acțiune a Bisericii împotriva enoriașilor care îndrăznesc să sărbătorească Ziua Îndrăgostiților.
     Într-un comunicat al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului preoţii le cer enoriaşilor să nu se uite la televizor în ziua de 14 februarie şi să lupte contra sărbătorii păgâne care este menită să îndemne lumea la desfrâu.
  "Îi îndemnăm pe toţi creştinii să se delimiteze de mijloacele prin care se promovează Valentine's Day în luna februarie : - localuri şi petreceri, emisiuni TV , reviste sau ziare, standurile comerciale specifice, discuţii sau dezbateri şi mai ales să respingem orice mod de "sărbătorire" în viaţă personală, la servici sau în familie. Considerăm că această "sărbătoare" este o formă de denigrare a valorilor morale româneşti, creştineşti şi un atac la adresa familiei, cu impact devastator în educaţia tinerilor. " se arată în comunicatul remis presei de Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului. "Îi îndemnăm pe preoţi, pe profesori, pe diriginţi şi pe directorii responsabili cu munca educativă în şcoli să promoveze virtutea, curăţia fizică şi morală şi demnitatea tinerilor".
     Foarte tare nu ? După ei, ar trebui să ne învelim mâine în celofan, să ne punem dopuri în urechi, și legați la ochi să ne îngropăm în pamînt cu o cruce în mână ca să nu fim prada acestei sărbatori nenorocite menită să distrugă umanitatea și românitatea ! Genial ! Nici măcar să nu discutăm despre astfel de lucruri, iar în plan sentimental să nu cumva să sărbătorim, pentru că astfel, și ultima rămășiță de bine de pe această planetă va fi eradicată. Ce cretinitate !
     Ia gata ! până maine post negru ! Fetelor faceți dușuri reci iar băieți pentru voi doar ceai de tei până maine. Doar nu vreți să fiți în contra bisericii.
     Acum, serios vorbind, motivul pentru care fețele bisericești blamează sărbătoarea, este foarte simplu, preoții nu se aleg cu nimic. Toată lumea cumpără dulciuri, inimi de orice fel, animale de pluș, flori, vacanțe, bijuterii, haine, pantofi, cosmetice, numai la biserică nu mai vine nimeni. Păi cum dom'le , sărbătoare mondială numită SFÂNTUL Valentin, iar la biserică nu se cotizează deloc ?!
Nu-i nimic, cum știu că preoții sunt buni întreprinzători, cu încasări de milioane și milioane de euro, cred că vor face un "rebranding" și vor crea lumânări în formă de inimă, pomelnice cu taxă specială, unde treci numele partenerului sau partenerei, sau, de ce nu, dezlegări speciale la dragoste, pentru ca sărbătorirea să fie pe placul Domnului, vorba aia "Și spovedită și cu banii luați".
     Asta a fost, vă sfătuiesc să faceți cum credeți de cuviință ! Aștept comentariile voastre !
A ! încă ceva, dacă are cineva din Constanța de vânzare celofan, să mă contacteze pâna mâine, ca să nu cad pradă ispitei. Mulțumesc anticipat :)


Sursa foto original : Antena 3

Share this:

Despre autor

Sunt un simplu constantean caruia ii place sa vorbeasca in mod public despre orasul natal precum si actualitatea urbana de la malul marii. Pentru munca depusa am fost rasplatit cu premiul 10 Oameni de Valoare ai Constantei la categoria Mass-Media. Datoria mea nu se opreste aici, promit sa raman la fel de realist si taios ca pana acum ! Lectura placuta in continuare :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu