Slider

Spune-le prietenilor

Descinderi în piețele din Constanța. FOTO


     Salutare fraților, vine Paștele și carnea de miel din piețe a fost inspectată de Direcția Sanitar-Veterinară. Controale pe bandă rulantă în Joia Mare şi sancţiuni pe măsură. Comercianţii din Constanţa s-au ales cu amenzi în valoare de 60 de mii de lei, în timp ce 150 de kilograme de carne au fost confiscate. În plus, autorităţile promit că verificările vor continua până în ziua de Înviere.
     Unul dintre patronii verificați s-a arătat deranjat că toți clienții săi au fost nevoiți să aștepte în fața ușii  până la terminarea controlului. Nici clienții nu au fost tocmai încântați că au pierdut timpul, dar au spus că prețul la carnea de miel este bun.
      În ciuda nemulțumirilor, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare spun că verificările sunt importante pentru sănătatea consumatorilor.
     Minunat este că, aproape toți cetățenii care stăteau la coadă au făcut front comun cu comercianții cu nereguli, doar ca să apuce mai repede să cumpere carne de miel, fără să le pese câtuși de puțin de propria lor sănătate.
     Mai mult, o clientă a declarat pentru Neptun TV, că preferă să ia din piețe pentru că este mai ieftin, acesteia nefiindu-i frică de o posibilă îmbolnăvire.
     Cum e românu' dom'le, pentru maximum 10 lei economie, s-ar risca să facă salmonela sau toxiinfecție alimentară și să zacă 5 zile după Înviere. Mai bine cumperi mai puțin și mai scump cu câțiva lei din supermarket-uri, pentru că ai certitudinea unui produs de calitate verificat care nu te poate îmbolnăvi.
     Susțin inițiativa DSV împotriva comercianților nesimțiți care iși neglijază clienții, și dezavuez inițiativa unora care preferă boli și prețuri mici la un loc.
     De asemenea, oamenii se sperie de Hipermarket-uri ca de Bau-Bau, din cauza unui stereotip absolut cretin care spune că prețurile la carnea de miel sunt mult mai mari. Nimic mai fals, deoarece dacă în piețe kilogramul costă în medie 24-25 lei, la un hipermarket nu depășește 26-27 lei. Trebuie să mai luăm în calcul că la piață nu ai cum să cumperi doar un kilogram, deoarece comercianții vând bucăți mari, și te obligă să iei minimum un picior de câteva kilograme, pe când la un retailer, poți găsi miel la caserole de un kilogram sau două, cât pentru o familie mică. Astfel, la piață economia este aparentă dar judecând mai clar constatăm inconvenientul.
     În fine, eu personal nici nu cumpăr miel, prefer să pregătesc un iepure la tavă și niște sarmale de pui și curcan. Sunt niște mâncăruri mult mai ușoare și mai gustoase și evit astfel o vizită la Urgență. Așa că vă invit și pe voi la cumpăre ! :)

Foto by Cuget Liber




Share this:

Despre autor

Sunt un simplu constantean caruia ii place sa vorbeasca in mod public despre orasul natal precum si actualitatea urbana de la malul marii. Pentru munca depusa am fost rasplatit cu premiul 10 Oameni de Valoare ai Constantei la categoria Mass-Media. Datoria mea nu se opreste aici, promit sa raman la fel de realist si taios ca pana acum ! Lectura placuta in continuare :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu