Slider

Spune-le prietenilor

Luptăm luptăm luptăm...dar fără rost.


     Salutare prieteni ! Astăzi abordăm un subiect destul de sensibil. Săptămâna aceasta este termenul limită pentru depunerea cererilor de la părinți pentru ora de religie a copiilor.
În ultima perioadă, Biserica Ortodoxă a lansat o campanie uriașă de promovare a religiei în școli. Inclusiv Connect-R a fost părtaș la această imensă campanie de mediatizare.
     În școli, părinții s-au împărțit în 2 tabere, susținătorii orei de religie, și blamatorii acesteia. Aici întâlnim mai multe catgorii de părinți, avem fanaticii speriați de apocalipsă care blesteamă pe oricine nu e de acord cu ei, avem părinții credincioși care sunt calmi și își văd de treabă, avem extremiștii anti-religie care aproape că i-ar pocni pe părinții bisericoși, și ulima categorie (cea mai normală) este cea a părinților care se bazează pe rațiune și care îsi educă odraslele pe baza lumii reale în care trăim, cu maximum de dezinteres pentru lucruri imaginare ca raiul și focurile iadului.
     Și totuși, de ce o campanie așa de mare pentru a cere ceva ce există deja ?
Legea 489/2006 spune în Cap. I, Art. 1  : " (1) Statul român respectă şi garantează dreptul fundamental la libertate de gândire, de conştiinţă şi religioasă al oricărei persoane de pe teritoriul României, potrivit Constituţiei şi tratatelor internaţionale la care România este parte.
(2) Nimeni nu poate fi împiedicat sau constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrară convingerilor sale, şi nici nu poate fi supus vreunei discriminări, urmărit sau pus într-o situaţie de inferioritate pentru credinţa, apartenenţa sau neapartenenţa sa la o grupare, asociaţie religioasă sau un cult ori pentru exercitarea, în condiţiile prevăzute de lege, a libertăţii religioase."
     De aici deducem că fiecare cetățean își alege singur propriul cult religios, alegere = cerere scrisă pentru exprimarea opțiunii. Exact același lurcu a fost spus de CCR (Curtea Constituțională a României) când a decis ca cine dorește să aibă copilul participant la ora de religie, să facă cerere.
     DE UNDE ȘI PÂNĂ UNDE ATÂTA TĂRĂBOI ? Nu a interzis NIMENI ora de religie, doar că s-a decis că nu e corect să fie obligatorie. La magazin când mergem trebuie să cere noi ce vrem, nu suntem obligați să luăm ce ni se dă, așa și cu orele de religie. Cât de greu este să completezi o foaie ? (Poate că "cerere" se citește de la coadă la cap "drac" și de aceea nu vor). Probabil capii BOR s-au speriat că nu mai au monopol asupra minților tinere și nu mai au ce îndoctrina.
     În orice caz, ora de religie este foarte utilă, întrucât o medie de 10 în plus nu strică nimănui.
     În fine, eu vă îndemn să nu vă ia valul, indiferent din ce tabără faceți parte, și să alegeți așa cum considerați, fără să vă pese că odată ce expiră timpul și nu ați depus cerere, pământul se va cutremura, porțile iadului se vor deschide, un înger va trâmbița de 3 ori în portugheză, și un balaur cu 7 capete și 9 cozi se va ridica și vă va înghiții sufletele voastre de muritori...sau nu ?
 Aștept comentariile voastre, dacă v-a plăcut dați un share pe la prieteni, dacă nu v-a plăcut dați un share pe la dușmani :)

Share this:

Despre autor

Sunt un simplu constantean caruia ii place sa vorbeasca in mod public despre orasul natal precum si actualitatea urbana de la malul marii. Pentru munca depusa am fost rasplatit cu premiul 10 Oameni de Valoare ai Constantei la categoria Mass-Media. Datoria mea nu se opreste aici, promit sa raman la fel de realist si taios ca pana acum ! Lectura placuta in continuare :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu