Slider

Spune-le prietenilor

1 Mai cu peripeții !


     Salutare lume și la mulți ani tuturor ! O zi minunată a fost astăzi, o zi de petrecere pentru toți românii. Grătarele au sfârâit astăzi prin toată Constanța, iar toată lumea s-a distrat. În aceste momente nea Nicu suferă în mormânt că nu se mai sărbătorește prin muncă, dar românilor nu le pasă.
     După gratarul binemeritat, am fost la parada de 1 Mai care a fost extraordinară și anul acesta. Mulțumim Asociației Litoral Delta Dunării pentru minunata organizare, dar și Corinei Martin în mod special pentru tot ce a făcut pentru turismul românesc.
      Au fost două autobuze supraetajate, multe mașini retro, multe motociclete, mașini de raliu și multă poliție care a asigurat buna desfășurare a defilării. Vreau să îi felicit pe toți participanții pentru efortul depus.


       Și acum, să trecem la deliciul întregului articol, peripețiile. Am plecat de la Aqua Magic, pentru a traversa stațiunea Mamaia, am oprit la Bellagio, și am întors la capătul stațiunii. Toată lumea de pe stradă ne-a făcut cu mâna, iar mașinile claxonau în semn de solidaritate.
Bulevardul Lăpușneanu a răsunat a veselie, mai ales în zona City Park Mall. Eu fluturam de zor steagul stațiunii pe care era să-l și scap când am ajuns la Dacia.
Mergând noi frumos pe Tomis, ne mai aplecam din când în când să nu fim loviți de fire. Dar, soarta este uneori necruțătoare și a făcut ca pe o porțiune fără cabluri vizibile unde ne-am ridicat toți în picioare, exact când acceleram, să apară un cablu de nicăieri și să ne lovească în plin. Cablul era foarte prost pus, întrucât era mult prea jos. Vă dați seama ce a fost la gura mea în acele momente prentru toate firmele de utilități, întrucât nu știu al cui era cablul. Ce-i drept, niște oameni în noaptea asta nu vor avea curent, net, sau telefonie, dar nu e exclus ca cine a lăsat așa de jos cablul, să fure de fapt curent.
     Tot pe bulevardul Tomis s-au organizat dansuri grecești, deci vă dați seama ce de cioburi de farfurii erau acolo. Apoi am mers în portul Tomis, unde Corina Martin a cântat cu turiștii, și toată lumea s-a simțit bine.



   

     Foarte haios este că am văzut și o mașină ANAF pe drum, și nu puteam să nu-i salut pe prietenii mei...și m-am aplecat puțin și le-am tras o fluturare de steag la câțiva centimetri de parbriz. Momentul meu de glorie.
     Interesant este că foarte multe pensionare ne salutau și ne trimiteau bezele, în timp ce soții lor bombăneau morocănoși. Dar, a fost și un bătrânel în cârje care salutat de noi, a ridicat cârja și ne-a salutat și el.
     Una peste alta, am inaugurat sezonul Estival, iar cluburile vă așteaptă din seara aceasta cu multă distracție. La mulți ani România, la mulți ani Mamaia !

Share this:

Despre autor

Sunt un simplu constantean caruia ii place sa vorbeasca in mod public despre orasul natal precum si actualitatea urbana de la malul marii. Pentru munca depusa am fost rasplatit cu premiul 10 Oameni de Valoare ai Constantei la categoria Mass-Media. Datoria mea nu se opreste aici, promit sa raman la fel de realist si taios ca pana acum ! Lectura placuta in continuare :)

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comentarii:

  1. Foarte frumos, dar bine ar fi sa se mai facă carnaval :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu eram cu sotul si cu fiul cand mi-ai facut cu mana...hahaha ce steag aveai

    RăspundețiȘtergere
  3. Personal asi fi faccut un promoting mai putin galagios, ca mai sunt si oameni care stau in casa linistiti.

    RăspundețiȘtergere