Slider

Spune-le prietenilor

Imparatul Decebal si supusii nesimtiti !


     Salutare dragi constănțeni. Asistăm la vremuri grele pentru umilul nostru orășel, întrucât administrația locală dorește să pună în practică o campanie intitulată "Curățăm Constanța Noastră", conform căreia în mod absolut VOLUNTAR (adicătelea muncă neplătită prestată de cine DOREȘTE) cetățenii orașului și agenții economici să iasă să curețe aleiile sau parcurile din apropierea locuințelor/sediilor. Din nefericire, vice-împăratul Decebal Făgădău are alte planuri, acesta a declarat : "Poliţia Locală va supraveghea dacă proprietarii, agenţii economici sau instituţiile publice se implică în acţiune. Dacă Poliţia Locală observă că lucrurile nu se mişcă, va trimite notificări şi va da amenzi. Toată lumea trebuie să se implice în această campanie. Este o acţiune fără precedent şi se vor da amenzi şi celor care distrug sau aruncă gunoiul şi celor care refuză să participe la curăţenie." conform Urban Consatanța.
     Cu alte cuvinte este o acțiune voluntară, dar cine nu dorește să o practice va fi amendat. Asta-i bună ! Adică dacă eu nu doresc să ies afară să mătur străzile, pentru că am alte lucruri pe cap, trebuie să primesc amendă de la poliția locală pentru nesimțirea de care dau dovadă.
     Voi vă dați seama ce impact social ar avea această campanie dacă ar fi pusă în aplicare ? Cum să scoți bătrâni și copii, alături de părinții abia veniți de la serviciu, să adune PET-uri și frunze doar pentru ca orașul nostru să figureze printre cele mai curate ? Dar oare pentru ce plătim taxele de habitat dacă tot noi trebuie să ne facem curat ? Dar ce ?! firma Polaris va sta de acum înainte de frumusețe în oraș ? Oare se va expune câte o mașină de gunoi la fiecare intersecție doar ca să dăm bine ? Prea multe întrebări la care doar majestatea sa are răspunsul.
     Pe final vă spun că sunt sigur că această campanie nu va avea loc întrucât este una cretină, nemaiîntâlnită în niciun oraș european. Propun ca Santinelele Regale (Poliția locală) să belească ochiii la cei care FAC mizerie în oraș și să-i amendeze, în loc să-i osândească pe locuitori pentru că nu strâng gunoaiele altora. O bilă neagră pentru Împărat dar oricum vine nota de plată, odată cu alegerile locale din 2016. Voi ce părere aveți de această măsură ? Aștept comentariile voastre :)

Share this:

Despre autor

Sunt un simplu constantean caruia ii place sa vorbeasca in mod public despre orasul natal precum si actualitatea urbana de la malul marii. Pentru munca depusa am fost rasplatit cu premiul 10 Oameni de Valoare ai Constantei la categoria Mass-Media. Datoria mea nu se opreste aici, promit sa raman la fel de realist si taios ca pana acum ! Lectura placuta in continuare :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu