Slider

Spune-le prietenilor

Începe școala, adio telefoane ! M-am întors !

Salutare cititori înfocați ! M-am întors dintr-o binemeritată vacanță de vară și sunt gata să comentez noile subiecte apărute, să tai și să spânzur incorectitudinea, dezinteresul și nesimțirea de pe plaiurile mioritice. Fara alte introduceri care ar lungii inutil articolul, astăzi discutăm despre școală și despre interzicerea telefoanelor în școli și licee.
     Noul proiect de Regulament de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, elaborat de Ministerul Educaţiei şi pus, vineri, în dezbatere publică, aduce o serie de noutăți și pentru elevi. Aceștia nu vor mai putea folosi telefonul mobil în timpul orelor, al examenelor şi al concursurilor şi, totodată, le va fi interzis să deţină, să consume sau să comercializeze, în şcoli şi în afara acestora, droguri, substanţe etnobotanice, băuturi alcoolice, ţigări şi să participe la jocuri de noroc. Astfel, conform documentului, elevii din învăţământul de stat, particular şi confesional autorizat sau acreditat cu frecvenţă au obligaţia ”să frecventeze cursurile, să se pregătească la fiecare disciplină de studiu, să dobândească competenţele şi să-şi însuşească cunoştinţele prevăzute de programele şcolare”.
     Îi mulțumim din suflet lui nenea Remus Pricopie și întregului minister pentru că au înventat apa caldă. Regula cu telefonul pentru unii este una nouă, pentru alții nu, dar acelea care interzic țigarile, alcoolul, drogurile și jocurile de noroc ne sunt cunoscute încă din clasa întâi. De asemenea frecventarea orelor si pregatirea pentru fiecare disciplină sunt cerințele Nr. 1 ale părinților.
Pe scurt aceleași reguli plus încă una inutilă.
     Și pentru că azi este prima zii după vacanță și sunt mai "soft", haideți să vă prezint cateva din beneficiile posedării unui telefon la ore.
     Mai întâi să lămurim ceva prin telefon vreau să zic Smartphone.
    În primul rând dacă un elev pierde vreo ora făcând pregătire pentru vreun examen ( ECDL, DELF), sau din orice alt motiv, în pauză poate fotografia tablele cu telefonul și apoi să își  copieze acasă lecția.
     De asemenea, în loc să  cărăm cu noi calculatoare pentru ora de chimie putem folosi telefonul.
     Pe smartphone se pot nota temele pentru acasă,  redacta eseurile și referatele, și putem încărca fișierele primite de la profesori pe Facebook de unde pot fi descărcate de toți elevii, totul în timp record.
      Eu însumi postez acest articol, la fel cum am postat toate articolele de până acum cu aplicația Blogger de pe Smartphone.
      Telefoanele sunt indispensabile elevilor așa cum sunt și pentru oamenii mari. În concluzie, regula este una abuzivă și ma opun vehement.
Nea Pricopie, prevăd că în viitorul apropiat, Karma te va face să îți scapi smartphone-ul in budă.
    Keep Reading Urban !

Share this:

Despre autor

Sunt un simplu constantean caruia ii place sa vorbeasca in mod public despre orasul natal precum si actualitatea urbana de la malul marii. Pentru munca depusa am fost rasplatit cu premiul 10 Oameni de Valoare ai Constantei la categoria Mass-Media. Datoria mea nu se opreste aici, promit sa raman la fel de realist si taios ca pana acum ! Lectura placuta in continuare :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu