Slider

Spune-le prietenilor

Fă ce zice curtea, Nu ce face popa !

Salutare fraților, bine v-am găsit ! După niște zile fierbinți pentru România propun să abordăm un subiect care arde la fel de tare.
      Patriarhia Romană consideră decizia Curții Constituționale privind orele de religie drept discriminatorie și umilitoare. Reprezentanții Bisericii sunt de părere că decizia Curții Constitutionale din 12 noiembrie 2014 transferă toată responsabilitatea de decizie asupra părinților și astfel se încearca descurajarea participării elevilor la ora de religie, prin măsuri birocratice.
     În astfel de momente ale vieții obișnuiesc să ma opresc, să reflectez și să încerc să ințeleg modalitatea de gândire a acestor oameni. Cum adică "decizie discriminatorie si umilitoare" ?? Da' ce au spus cei de la CCR ? Au sărit preoții în sus de parcă s-ar fii interzis comercializarea crucilor. Decizia spune clar, că părinții care doresc sa aibe copii participanti la orele de religie, trebuie sa facă cerere. AȘA ȘI ? Au început toți purtătorii de sutană în frunte cu Patriarhu' să atace Curtea Constituțională și să spună că "Satana nu doarme" și "este o decizie a sectanților".
     AOLEOOO Părinte ! De-aș fi știut eu că acei oameni sunt mâna Diavolului și că vor distrugerea credinței și eradicarea rasei umane printr-o simpla ajustare a învațamântului... zău că aș fi mers cu țărușul la ei ca la strigoi.
     Lăsând gluma la o parte, Biserica Ortodoxă fiind un cult, nu are nici un fel de putere asupra legislației în statul democratic România. Astfel, înalții prelați comit un ABUZ prin atacurile la adresa Curții Constituționale. Așa cum la restaurant alegi ce dorești să mănânci, așa și la școală să aleagă părinții dacă copilul va urma sau nu orele de religie.
     Dar de profesorii aceia de religie care bagă spaima în copii debitând bazaconii ca exorcizarea și apocalipsa, ce spuneti? În școli și licee mai bine s-ar face o oră de sport sau și mai bine o oră de stat acasă decât să se frece menta la ora de religie, iar în scurt timp fiecare își va putea alege modalitatea de petrecere a timpului liber.
     Toți copiii știu de la părinți sau bunici de Doamne-Doamne și nu e nevoie de niște profesori nepregătiți și dezorientați sa le zica inutilitați.
     Și cum adică domnilor Popi? Părinții nu trebuie să aibă toată responsabilitatea de decizie? Afurisiți parinți, vor ei sa decidă ce e mai bine pentru odraslele lor, ia uita-te la ei dom'le !
      Normal ca vă pasă de orele de religie, că dacă nu îndoctrinați copii de mici cine va mai venii la biserică in viitorul apropiat? Că, na, pensionarul trece...tinerii rămân, și dacă nu rămân la biserică se leapădă cash-ul de slujitorii Domnului.
     Sper doar că ce am spus, va intra în mintea vreunui cititor fidel și nu va pune botul la manipularile unora.

Doamneee! Dă-le din Rai de acolo niste fulgere în cap la ăstia că nu mai știu ce vorbesc.
Amin... Keep Reading Urban :).

Share this:

Despre autor

Sunt un simplu constantean caruia ii place sa vorbeasca in mod public despre orasul natal precum si actualitatea urbana de la malul marii. Pentru munca depusa am fost rasplatit cu premiul 10 Oameni de Valoare ai Constantei la categoria Mass-Media. Datoria mea nu se opreste aici, promit sa raman la fel de realist si taios ca pana acum ! Lectura placuta in continuare :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu