Slider

Spune-le prietenilor

Profesorii picaţi, nepasare, prostie, dezinteres.




     Scumpă naţiune, ce credeţi că s-a mai întâmplat?? S-au afişat rezultatele profilor la examenul de titularizare. Nu mare mi-a fost uimirea să văd că au fost note de 2, 3 şi 4.
    Aşa cum se întâmplă de câțiva ani, și de data aceasta, unele cadre didactice constănţene s-au prezentat la concursul de titularizare fără să pună mâna pe carte. Din păcate, gradul slab de pregătire al profesorilor se reflectă în rezultatele elevilor, care an de an pică pe capete examenul de Bacalaureat. Cu toate acestea, sunt şi dascăli care au studiat intens. Trei candidaţi au reușit să obțină note maxime. Potrivit datelor prezentate, vineri, de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Constanța, în urma evaluării celor 737 de lucrări scrise din totalul de 740 (trei lucrări fiind anulate pentru că nu s-a respectat metodologia), 395 de candidaţi au obţinut note între 7 și 10, 222 au obţinut note între 5 și 6,99, iar 120 - note mai mici de 5.
      Ce ne facem dom'le? Cu asemenea profesori?  Se pare că în Constanţa, şi de altfel in România, profesorii si elevii se joaca de-a şcoala. În rest nu se prea face altceva.
Am mai auzit o placă stricată pe la toate televiziunile "Păi cum să trecă tinerii BAC-ul dacă profesorii care le predau nu iau examenul?". Asta e o idioţenie, un tânar e destul de deştept încât să înveţe acasă pentru BAC, n-are nevoie de o mascotă la catedră ca să promoveze.
     Şi încă ceva, în România exista două tipuri de profesori, unii foarte buni care sunt elita, toată lumea îi cunoaşte şi îi respectă, iar din mâinile lor ies tineri învăţaţi care reuşesc in viaţă, şi a doua categorie este a profesorilor mediocrii, care nici măcar nu ştiu să se exprime, o pleava, şi care chiar daca promovează examenul de titularizare tot o pleavă rămâne.
Poate sa fie un profesor bun, care îşi intelege elevii şi tot odata îi şi învaţă, dar care de la emoţii nu se concentrează şi pică examenul, sau poate să fie un opărit, care are in minte ce a învatat la început şi care poate să facă de un 5 sau 6. Examenul de titularizare nu examinează felul in care profesorii îşi etalează cunoştinţele in faţa elevului că să-i atragă atenţia, deci se poate ca un profesor bun sa pice, iar un nimeni in drum,  să treacă. Sperăm sa fie mai mulţi profesori al căror scop este să formeze noile generaţii, iar profesorii al căror unic scop este de a transforma mâncarea in rahat , sper sa fie cantitate neglijabilă.
 Keep Reading Urban :).

Share this:

Despre autor

Sunt un simplu constantean caruia ii place sa vorbeasca in mod public despre orasul natal precum si actualitatea urbana de la malul marii. Pentru munca depusa am fost rasplatit cu premiul 10 Oameni de Valoare ai Constantei la categoria Mass-Media. Datoria mea nu se opreste aici, promit sa raman la fel de realist si taios ca pana acum ! Lectura placuta in continuare :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu