Slider

Spune-le prietenilor

Festivalul recoltei, slană și berică.

  Salutare fraților, începe o nouă săptămână în mare fel la Constanța, deoarece se dă startul Festivalului Recoltei.
     Aflată la a șaptea ediție, Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean reunește peste 300 de producători, agricultori, crescători de animale și artizani populari din județele Constanța și Tulcea, care mai de care mai bogați în oferte. Fructe și legume, haine și obiecte populare, mâncăruri tradiționale și vinuri de soi, toate acestea le puteți găsi la Pavilionul Expozițional Constanța. Este al doilea an în care Consiliul Județean Constanța și Primăria Constanța organizează evenimentul în colaborare cu Consiliul Județean Tulcea, ca semn al solidarității dintre cele două județe care compun Dobrogea.
     În primul rând mulțumim Primăriei Constanța și Consiliilor Județene Constanța și Tulcea pentru ca au făcut posibilă o astfel de sărbătoare.
     Dar să nu uite nimeni adevaratul motiv pentru care mergem acolo ! Noi ca niște români veritabili ne reunim anual în astfel de locuri ca să dăm stomacului ce este al stomacului, și anume ca să mancam mici și să bem bere. Așa e oameni buni, încă de pe vremea lui Burebista, dacii dădeau la maț slană și berică.
     De asemenea, ca în fiecare an, o sa putem încerca o sumedenie de mezeluri și brânzeturi tradiționale, cârnăciori, porc la proțap, cefe la grătar, muraturi și la final pălincă ! Câtă românitate pe metru pătrat.
     Iar pentru aceia dintre voi care considerați că Festivalul Recoltei nu se rezumă la mâncare și băutură, spun că acest tip de sarbatoare reprezinta un mod inedit prin care cultul popular este dus mai departe și prezentat orășenilor care sunt dornici să afle mai multe despre minunata lume arhaică.
     În fine, oricare ar fi motivul pentru care mergeți, importantă este bucuria de a vă afla intr-un loc plin de voie buna. Apropo vă recomand cu căldura turta dulce de casă și vă dau și un sfat, să nu va pună Sfântul cel Rău să amestecați berea cu varza murată... doar atât vă spun, mergeți pe prepria răspundere.
Keep Reading Urban :).

Share this:

Despre autor

Sunt un simplu constantean caruia ii place sa vorbeasca in mod public despre orasul natal precum si actualitatea urbana de la malul marii. Pentru munca depusa am fost rasplatit cu premiul 10 Oameni de Valoare ai Constantei la categoria Mass-Media. Datoria mea nu se opreste aici, promit sa raman la fel de realist si taios ca pana acum ! Lectura placuta in continuare :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu